razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză cu afumătură & Drăgaică Roşie 2015, Crama Oprişor

Dacă nu ştiţi ce gust are Drăgaica – şi nu mă refer aici la acea zână bună care apare în noaptea de Sânziene – aveţi azi ocazia să încercaţi cupajul omonim realizat de enologul Liviu Grigorică. Obţinut din patru soiuri franţuzeşti de referinţă – Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz şi Pinot Noir – vinul este baricat cu eleganţă, aducând câte ceva din spiritul european dar şi influenţa Lumii Noi. Culoarea este roşu rubiniu, strălucitor, iar nasul vine cu coacăze, violete şi senzaţii minerale. Corpul este suplu, textura fluidă, taninurile ferme şi alcoolul bine integrat. Gustul debutează cu fructe roşii şi ciocolată neagră, evoluând apoi către lemn dulce, vanilie şi note afumate. Postgustul este lung, cu mult fruct, tabac şi condimente. Chiar dacă e un vin încă foarte tânăr, puteţi să-l consumaţi acum, cu recomandarea de a-l decanta măcar o oră. Pe de altă parte, pe cei dispuşi să mai aştepte, îi sfătuiesc să cumpere câteva sticle, să le pună bine şi le garantez că, peste vreo 2-3 ani, Drăgaica Roşie le va crea numai surprize plăcute.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de varză murată cu afumătură
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Tocăniţă de pui (porc, vită) & Swallowtail Fetească Neagră

Feteasca Neagră este, fără îndoială, soiul roşu românesc cu cea mai mare notorietate. Ieşenii au chiar un motiv în plus de mândrie: locul de origine […]

Learn More
Epicentrum Aligoté-Muscat Ottonel 2021, Crama Gîrboiu

Merlucius cu sos de roşii & Epicentrum Aligoté-Muscat Ottonel 2021, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Aligoté şi Muscat Ottonel, provenind din regiunea Coteşti (judeţul Vrancea), un vin cu multă prospeţime, care aduce un generos mix de fructe […]

Learn More

Paste cu fructe de mare & Şarbă şi Plăvaie 2018, Crama Gîrboiu

O combinaţie unică, obţinută din 2 soiuri neaoşe româneşti, originare din Vrancea. Şarba vine cu note exotice de fructe tropicale şi flori albe, iar Plăvaia […]

Learn More