razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e posibil ca, dintr-un soi atât de robust precum Cabernet-ul, să obţii (desigur, dacă eşti în curtea lui Marchesi Antinori) cel mai fin şi delicat vin cu putinţă. Culoarea este vişiniu opac, cu o fină bordură cărămizie ce trădează etatea vinului şi un nas somptuos, cu fructe negre confiate, tabac şi note balsamice. Corpul este suplu, cu taninuri extrem de moi şi perfect integrate, alcool insesizabil şi o aciditate încă vie. Gustul, intens, aduce coacăze negre, mure şi vişine supracoapte, la care se adaugă ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul, foarte lung, lasă minunate senzaţii de trufe albe de pădure, impresii vanilate şi aluzii minerale.

Varză nouă cu carne de pui
Reţeta lui Costăchel | Varză nouă cu carne de pui
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchiuleţ de porc & Negru de Purcari

În primul rând, aş vrea să lămurim un lucru: “Negru de Purcari” nu este un soi de struguri ci este denumirea dată unui cupaj roşu […]

Learn More
Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d'Orcia

Nucă de vită & Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d’Orcia

Contele Francesco Marone Cinzano, proprietarul cramei Col d’Orcia din regiunea toscană Sant’Antimo, este celebru pentru discreţia apariţiilor sale în public. Nu acelaşi lucru se poate […]

Learn More
Grand Selection Chardonnay 2017, Casa Lapostolle

Piept de pui umplut & Selection Chardonnay 2017, Lapostolle

Un vin prietenos şi uşor de înţeles, care nu pune “probleme existenţiale” degustătorului. Acest Chardonnay chilian, chiar dacă este mai degrabă un vin de aperitiv, […]

Learn More