razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Viţel cu sos de şofran & Primus Ceptura 2008, Rotenberg

Un vin mai rar întâlnit, atât din cauza numărului redus de sticle care au fost îmbuteliate (6500) cât şi datorită caracterului “de nişă” pe care Mihail Rotenberg a dorit să i-l imprime. Primus se adresează nostalgicilor, celor care încă îşi mai amintesc de ediţia din 2006 a Merlot-ului de Rotenberg. Culoarea vinului este rubiniu deschis iar nasul este elegant şi complex: vişinată, cafea, condimente şi coajă de portocale. Corpul este suplu şi aciditatea remarcabilă. Gustativ predomină vişinele şi cireşele supracoapte, prunele uscate, scorţişoara şi vanilia. Postgustul mediu, condimentat, lasă senzaţii de ciocolată amară, note lactice şi tuşe de migdale.

Reţeta lui Costăchel | Friptură de viţel cu sos de şofran şi coniac

Related articles

Caş frământat & Rusalcă Albă

Caşul frământat cu ouă fierte moi îmi aduce aminte de vremurile copilăriei, când bunica încerca tot soiul de tertipuri culinare ca să mă determine să […]

Learn More

Cele mai scumpe vinuri din lume

Săptămâna trecută, Diana Mihalcea – realizatoarea emisiunii “Recrutat în Iaşi” de la Digi24 – m-a invitat  la o discuţie în direct, generos (dar cam vag) intitulată “poveştile […]

Learn More

Peşte pane & Bourgogne Aligote, Thomas-Moillard

Despre Domeniile Viticole Franco-Române din Săhăteni, Dealu Mare şi despre Pinot Noir-ul făcut aici de către enologul Daniel Dorneanu am mai scris, foarte laudativ şi […]

Learn More