razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Volovan cu muşchi de viţel & Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

De obicei, ne aşteptăm de la un Cabernet Sauvignon 100%, baricat timp de un an în stejar franţuzesc, să ne zguduie simţurile, prin masivitate şi robusteţe. Ei bine, există şi excepţii de la regulă, iar vinul bulgăresc de azi este tocmai una dintre ele. Culoarea este vişiniu închis, opac, iar nasul ne îmbie cu arome de coacăze, mentă şi piper negru. Surprinde plăcut prin taninurile ferme, dar bine şlefuite, fără asperităţi sau senzaţii astringente. Corpul este rotund şi bine structurat, cu note de cireşe amare, vişine supracoapte şi lemn afumat. În postgust rămân impresii dulci, de afine, combinate cu atingeri de scorţişoară şi ciocolată amară. Un vin foarte versatil, care se poate asocia la un volovan cu muşchi de viţel şi ciuperci.

Volovan cu muşchi de viţel şi ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Volovan cu muşchi de viţel şi ciuperci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchi de viţel cu tarhon & Sable Noble roşu 2012

Acest cupaj în părţi egale din Fetească Neagră, Merlot şi Cabernet Sauvignon este atât de proaspăt şi echilibrat încât sunt tentat să cred că întinereşte […]

Learn More

Paste cu vinete & Montebastia Gavi 2015, Malgra

Italienii din nordul peninsulei numesc acest Gavi “un vin de munte”. Practic, vorbim de un vin sec, delicat şi crocant, obţinut din Cortese – soi […]

Learn More

Reuben sandwich & Arezan Crâmpoşie

Crâmpoşia este un soi de struguri care s-a născut cu dor de ducă. Originară din Drăgăşani, Crâmpoşia a trecut mai întâi Oltul ajungând în zona […]

Learn More